Bezinková šťáva (sirup) zpět

Ingredience:
velké květy černého bezu20 kskyselina citronová80 gpřevařená zchladlá voda2 l
cukr1,5 kg
velké květy černého bezu 20 ks, kyselina citronová 80 g, převařená zchladlá voda 2 l, cukr 1,5 kg

Příprava

Taky se tak těšíte každý rok na bezinkovou šťávu? Já strašně. Tu prostě miluju. A když ji miluješ ... není co řešit, že jo. Takže rychle pro bezinky a jde se dělat aspoň z 5ti dávek. Žádné vaření, jenom se musí počkat do druhého dne, aby se všechny chutě vylouhovaly a pak už jen přidat cukr. 

Bezinky zbavíme případných nečistot nebo hmyzu. Já je nemyji, musí se sbírat na místech, kde se nepráší nebo se jinak neznečistí. Ve vodě rozmícháme kyselinu citronovou a přidáme květy. Musí být potopené. A necháme 24 hodin louhovat. Druhý den slijeme přes plátýnko, přidáme cukr a důkladně rozmícháme. Šťávu plníme do lahví a uzavřeme. Mně došly skleněné láhve, tak jsem ji nalila do zavařovaček.

2015-06-08 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI