Likér z višní a černého rybízu (griotka) zpět

Ingredience:
višně a černý rybíz2 kgplátky mandlí100 gkůra z pomeranče1/2 ks
rum1 lcukr500 gKoření:
nalámané skořice1 hrstkahřebíček1 hrstičkaplátky zázvoru1 hrstička
citronová kůra1 ks
višně a černý rybíz 2 kg, plátky mandlí 100 g, kůra z pomeranče 1/2 ks, rum 1 l, cukr 500 g, Koření: , nalámané skořice 1 hrstka, hřebíček 1 hrstička, plátky zázvoru 1 hrstička, citronová kůra 1 ks

Příprava

Domácí griotku jsme dělávali vždy jen z višní. Byla skvělá. Jenže višní všude ubývalo, dneska natrhám tak misku a někdy ani ne plnou. Tak jsme vyzkoušeli před dvěma lety přidat černý rybíz a likér je opravdu luxusní. A hlavně, pak to nacucané ovoce, to je síla.

Omyté ovoce, koření, mandle a kůry vložíme do velké sklenice, cukr rozmícháme v rumu a nalijeme na ovoce. Uzavřeme a necháme v místnosti při pokojové teplotě stát 6 týdnů. Občas promícháme. Pak přes plátýnko slijeme do skleněných láhví a uzavřeme.

2015-07-21 Nápoje

Poznámka

Koření naměřte v běžné sklence na pití. Bude to zhruba 3 cm vrstva.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI