Limonáda z domácího jahodového sirupu zpět

Ingredience:
jahody1 kgcukr moučka900 - 1300 gkyselina citronová3 g
šťáva z půlky citronu dle chuti
jahody 1 kg, cukr moučka 900 - 1300 g, kyselina citronová 3 g, šťáva z půlky citronu dle chuti

Příprava

S domácím sirupem si můžete dopřát poctivou limonádu kdy budete chtít. Skvěle se hodí například na dětskou oslavu.

Očištěné jahody pokrájíme nebo rozmačkáme a zasypeme cukrem a necháme 3-4 dny odležet v chladu. Občas promícháme. Poté scedíme šťávu a přes plátýnko vymačkáme i stavu, která zbyla v jahodách. Do přeceděné šťávy přidáme kyselinu citronovou a rychle ji zahřejeme na teplotu 85 stupňů. Pokud nemáte teploměr, stačí zahřát tak, aby se objevila pěna, a těsně před varem vypneme. Přidáme šťávu z půlky citronu a ihned naléváme do vypláchnutých nahřátých lahví a uzavřeme. Necháme vychladnout a pak mícháme s vodou, ledem a čímkoli dalším na co máme chuť.

2015-07-28 Nápoje

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíme cca 800 - 900 ml sirupu.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostdětská oslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI