Ingredience: | |||||
jahody | 1 kg | cukr moučka | 900 - 1300 g | kyselina citronová | 3 g |
šťáva z půlky citronu | dle chuti |
S domácím sirupem si můžete dopřát poctivou limonádu kdy budete chtít. Skvěle se hodí například na dětskou oslavu.
Očištěné jahody pokrájíme nebo rozmačkáme a zasypeme cukrem a necháme 3-4 dny odležet v chladu. Občas promícháme. Poté scedíme šťávu a přes plátýnko vymačkáme i stavu, která zbyla v jahodách. Do přeceděné šťávy přidáme kyselinu citronovou a rychle ji zahřejeme na teplotu 85 stupňů. Pokud nemáte teploměr, stačí zahřát tak, aby se objevila pěna, a těsně před varem vypneme. Přidáme šťávu z půlky citronu a ihned naléváme do vypláchnutých nahřátých lahví a uzavřeme. Necháme vychladnout a pak mícháme s vodou, ledem a čímkoli dalším na co máme chuť.
Z uvedeného množství surovin připravíme cca 800 - 900 ml sirupu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI