Okurková limonáda kvašená v lahvi zpět

Ingredience:
převařená voda3 llimetka2 kscukr10 lžic
sušené kvasnice1/2 lžičkysalátová okurka3 ksčerstvý tymián, bazalka, zázvor dl cuti
převařená voda 3 l, limetka 2 ks, cukr 10 lžic, sušené kvasnice 1/2 lžičky, salátová okurka 3 ks, čerstvý tymián, bazalka, zázvor dl cuti

Příprava

Ještě včera jsem si myslela, že mou favoritkou je bezinková limonáda. Dnes jsem zase na pochybách, jestli se náhodou nevrátím k těm okurkámZkusila jsem aplikovat princip kvašení i na tu okurkovou a dopadlo to přesně tak jak jsem si představovala. Je jiná než co dostanete v restauraci, ale je jedinečná.
Nemoha jsem si odpustit ji vyzkoušet i v kombinaci s mým oblíbeným ginem. Báječná vzpomínka na jednu dlouhou noc, lák z okurek a s mojí skvělou přítelkyni Janu.

Převařte vodu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ve velké nádobě (ideální je velká sklenice) rozpusťte ve vodě cukr, kvasnice a na kolečka nakrájené omyté limetky a nastrouhané okurky.
Takto naloženou limonádu nechte v zakryté sklenici při pokojové teplotě 24 hodin. Poté ji přeceďte přes cedník, nebo gázu a nechte vychladit. 
V uzavřené lahvi vám vydrží v lednici minimálně 24 hodin, tedy pokud ji mezitím nevypijete jako já.

2015-06-25 Nápoje

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte 3 litry limonády.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI