Okurkovo-pomerančová limonáda s bezovým sirupem, mátou a meduňkou zpět

Ingredience:
okurka3/4 ksperlivá voda1 lpomeranč1 ks
máta pár lístkůmeduňka pár lístkůsirup z bezových květů dle chuti
cukr dle chutikostky ledu dle potřeby
okurka 3/4 ks, perlivá voda 1 l, pomeranč 1 ks, máta pár lístků, meduňka pár lístků, sirup z bezových květů dle chuti, cukr dle chuti, kostky ledu dle potřeby

Příprava

Tak mám nový mixér, a protože mi tu pořád vyskakovaly provokativní příspěvky s limonádami, tak jsem chtěla zkusit také ti slavnou okurkovou. Byla výborná a tak jsem nelenila udělat rodinný výlet do Tesca dokoupit limetky na další várku. Bohužel limetky neměli, takže vznikla nová verze.

1/2 okurky nakrájím i se slupkou a rozmixuju. Zbývající 1/4 nakrájím na kolečka přímo do limonády.
Rozmixovanou okurku zaliju trochou perlivé vody a dám do lednice na 10-15 min odležet.
Poté přecedím přes sítko nebo plátýnko a doliju zbytek vody. Vymačkám šťávu z půlky pomeranče a zbytek nakrájím do limonády. Naliju sirup dle chuti - já měla doma jen zbytek, cca 1 lžíci, tak jsem pak jednotlivé porce dosladila cukrem dle potřeby. 
Ozdobím mátou a meduňkou. 
Kostky ledu dám do sklenic a zaliju limonádou.

2015-07-28 Nápoje

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI