Sirup ze smrkových výhonků zpět

Ingredience:
mladé smrkové výhonky miskacukr krupice nebo třtinový dle potřebycitrony dle potřeby
mladé smrkové výhonky miska, cukr krupice nebo třtinový dle potřeby, citrony dle potřeby

Příprava

Už jste si z lesa přinesli taky plný košík nových smrkových výhonků? Jak jsou nádherně mlaďoučké, měkkoučké, heboučké ... a hlavně nabité zdravím. Trhejte je spíš na mladých smrčcích a určitě neotrhejte ze stromku všechny výhonky, ať může dál spokojeně růst. Vyzkoušejte tenhle zdravý sirup, je to jednoduché, jen se holt musí až 3 týdny čekat.

Sirup pomáhá: na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno.

Postup je jednoduchý. Smrkové výhonky vkládáme postupně do sklenice, vždy 5 cm výhonků, pak zasypeme cca 1cm cukru, stlačíme a poklademe 2 - 3 kolečky citronu. Opakujeme do spotřebování výhonků, nahoře musí zůstat cukr. Sklenici uzavřeme a dáme na okno nebo ven na sluníčko a necháme 3 týdny stát. Bude se tvořit hustá šťáva, kterou po třech týdnech slijeme přes plátýnko do skleniček a budeme uchovávat v lednici.

2015-06-01 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI