Bazalkové pesto stále zelené zpět

Ingredience:
bazalkové listy4 pořádné hrstijemně nastrouhaný parmazán80 gpiniové oříšky (popřípadě mandle, ořechy, dýňová semena...)80 g
olivový olej150 ml
bazalkové listy 4 pořádné hrsti, jemně nastrouhaný parmazán 80 g, piniové oříšky (popřípadě mandle, ořechy, dýňová semena...) 80 g, olivový olej 150 ml

Příprava

Už jste se určitě setkali s tím, že jakmile rozmixujete nebo v hmoždíři utřete bylinky, ztratí skoro okamžitě barvu a pesto je pak nevzhledné.  Vyčetla jsem na blogu Kuchařka pro dceru postup, kterým docílíte toho, že bylinková pesta zůstanou krásně svěže zelená. Je na to až neuvěřitelně jednoduchý trik.

Fígl je v tom, že listy bazalky zblanšírujeme, což znamená, že je vložíme na půl minutky do vroucí vody, ihned je  vyndáme a vložíme do misky s vodou a ledem. Teplotní šok způsobí to, že lístky si zachovají barvu. Dobře je osušte. Česnek najmeno nasekáme nebo utřeme, vložíme spolu s listy, nastrouhaným parmazánem a piniemi do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pak přilijeme postupně olej a důkladně promícháme. A máme hotovo. Přendáme do sklenek, zavíčkujeme a uchováme v lednici, popř. můžeme i zamrazit.

2015-09-14 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI