Brambory v majoránkové omáčce zpět

Ingredience:
pevnější brambory (mohou být i rané, ty pak nemusíte loupat)1/2 kgcibule1 kszeleninový vývar dle potřeby
máslo kousekmáslová jíškacca 1 lžícemajoránka dle chuti
sůl dle chutipepř špetka
pevnější brambory (mohou být i rané, ty pak nemusíte loupat) 1/2 kg, cibule 1 ks, zeleninový vývar dle potřeby, máslo kousek, máslová jíška cca 1 lžíce, majoránka dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Oprášila jsem starý osvědčený recept na brambory. Určitě vás nadchnou tak jako nás. Jednoduché na přípravu, krásně voňavé a můžete je použít jako přílohu nebo jednoduché vegetariánské jídlo. Já teda k masu. Pokud budete mít majoránku čerstvou, bude to ještě lepší. Další variantou těchto brambor je místo majoránky použít libeček, je to taky super.

Brambory očistíme a nakrájíme na plátky cca půl cm silné. Cibuli nakrájíme najemno a necháme ji na másle zesklovatět. Přidáme brambory, podlije do poloviny výšky brambor vývarem, opepříme a podle potřeby dosolíme. Dusíme skoro doměkka. Podle potřeby dolévámevývar, občas promícháme. Nakonec zahustíme jíškou a přidáme majoránku. Necháme ještě provařit, dokud nebudou brambory zcela měkké. Brambory by neměly v omáčce plavat, měly by být jenom šťávou obalené.

2015-12-04 Ostatní

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI