Čokoládový krém (poleva) zpět

Ingredience:
smetana ke šlehání (min 31%) dle potřebyčokoláda dle potřeby
smetana ke šlehání (min 31%) dle potřeby, čokoláda dle potřeby

Příprava

Měl jsem problém s čokoládou na dortech. Je mnoho možností - rozehřát čokoládu s máslem, 100%ním tukem atd. Vždy ale po ztuhnutí se dort špatně krájel. Čokoláda praskala, a pokud byla ve vyšší vrstvě, tak šla i špatně krájet. A teď jsem se dozvěděl výbornou vychytávku.

Množství závisí na velikosti moučníku a složitosti zdobení.

Zahřejeme smetanu (nesmí se vařit!!!) a zalijeme s ní čokoládu. Rozmícháme dohladka.
Čokoláda je hodně řídká, takže jí necháme vychladnout. Čím chladnější, tím tužší. 
Pokud chceme jako polevu, tak použijeme po vychladnutí jako polevu. Ale lze použít i jako krém. A to tak, že po vychladnutí šleháme asi 5 minut ručním šlehačem. A poté necháme ještě několik hodin chladnou - nejlépe přes noc. Potom potřeme nebo dáme do zdobičky a zdobíme. 

2014-01-30 Ostatní

Poznámka

Na každých 100 g čokolády 100 ml smetany

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI