Cuketový chléb s parmazánem, sušenými rajčaty a smaženou cibulí zpět

Ingredience:
cuketa nastrouhaná nahrubo350 ghladká mouka500 gvoda200 ml
čerstvé droždí (cca 1/2 kostky)20 golej4 lžícenajemno nastrouhaný parmazán5 lžic
smažená cibule (sušená) hrstsušená rajčata naložená v oleji dle chutičesnek nebo lžička sušeného mletého2 stroužky
drcený kmín1 lžičkasůl2 lžičkycukr špetka
cuketa nastrouhaná nahrubo 350 g, hladká mouka 500 g, voda 200 ml, čerstvé droždí (cca 1/2 kostky) 20 g, olej 4 lžíce, najemno nastrouhaný parmazán 5 lžic, smažená cibule (sušená) hrst, sušená rajčata naložená v oleji dle chuti, česnek nebo lžička sušeného mletého 2 stroužky, drcený kmín 1 lžička, sůl 2 lžičky, cukr špetka

Příprava

Taky už nevíte, do čeho strčit cuketu? Určitě zkuste tenhle vláčný chléb. Voní po parmazánu, smažené cibuli a rozmarýnu a chuť mu dodají i sušená rajčata. Nebo můžete sami s přidanými ingrediencemi experimentovat, nemusíte dávat vše jako já, můžete obměňovat. K letní grilovačce se bude určitě hodit a myslím, že bude mizet i samotný bez masa.

Nahrubo nastrouhanou cuketu trochu osolte a vložte do cedníku odkapávat. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažné vody a přidejte špetku cukru. Nechte odstát 15 minut a vzejít kvásek.

Mezitím do mísy odvažte mouku, přidejte koření, posekaný rozmarýn a sušená rajčata, smaženou cibuli, parmazán, sůl a olej. Pokud nemáte sušenou smaženou cibuli, odměřte si 2 PL oleje a 1 cibuli osmažte. Zbylé 2 PL oleje a vodu přidejte ke směsi v míse. Cuketu důkladně vymačkejte, aby byla opravdu bez tekutiny a přidejte ke směsi. Pokud máte robota, nechce těsto vymíchat v něm, jinak těsto důkladně prohněťte vařečkou a nechte přikryté kynout hodinu v teple.

Těsto vyklopte a ještě jednou důkladně ručně propracujte a vytvarujte. Na pečení použijte nějakou nádobu k tomu vhodnou, třeba vyšší zapékací misku nebo jako já formu na biskupský chlebíček. Předem ji ale vytřete olejem. Vložte chléb do formy a nechte ještě půl hodiny kynout. Troubu předehřejte na 220°C.

Před pečením můžete chleba potřít osolenou studenou vodou. Na 220°C pečte prvních 10 minut, poté stáhněte teplotu na 180°C a pečte ještě 35-40 minut. Zkuste špejlí, zda je propečený.

Hotový chléb vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce. 

2019-07-30 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI