Domácí bagetka zpět

Ingredience:
hladká mouka400 gvlažná voda130 mlpodmáslí150 ml
rozpuštěné sádlo20 gsůl1 lžičkadroždí20 g
Na posypání:
lněné semínko, kmín, sezam, mák dle chuti
hladká mouka 400 g, vlažná voda 130 ml, podmáslí 150 ml, rozpuštěné sádlo 20 g, sůl 1 lžička, droždí 20 g, lněné semínko, kmín, sezam, mák dle chuti

Příprava

Pokud milujete čerstvé domácí pečivo, určitě vás tento recept potěší. Je vynikající, jak snídani, tak jako příloha třeba k dobrému guláši. Obložená manželovi na svačinu nebude jistě chuťově pokulhávat.

Nejdříve si uděláme kvásek: droždí, vlažná voda (asi 30ml), 2 lžíce hladké mouky – necháme vzejít. Mezitím si navážíme zbytek surovin a dáme do mísy, přilijeme kvásek a necháme 10 min hníst. Po uhnětení a vykynutí těsta (necháme asi 45 – 60 min na teplém místě kynout) ho přendejte na vál a rozdělte na 5 dílů - z nich vytvořte bagetky (stačí je vytvořit jen jednoduchým zatočením těsta kolem své osy). Takto připravené pečivo přendejte na plech s pečícím papírem a nechte ještě asi 30 minut kynout. Mezitím si předehřejte troubu na 190 stupňů a na její dno dejte např. hrnec s vodou, aby se v troubě vytvořila pára a pečivo bylo krásně nadýchané. Před pečením těsto pomašlujte vlažným mlékem nebo jen vlažnou vodou a posypte dle chuti lněným semínkem, mákem, kmínem, ... Pečte asi 15 -20 minut do zlatova. Hotové pečivo nechte vychladnout na mřížce.

2015-09-10 Ostatní

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI