Domácí olivový chléb s bylinkami zpět

Ingredience:
hladká mouka500 golivový olej5 clčerstvé kvasnice20 g
vlažná voda300 mlsůl3/4 čaj. lžičkačerstvé oregáno1 hrstička
čerstvá bazalka1 hrstičkačerstvý tymián1 hrstičkačerstvý rozmarýn1 hrstička
krájené černé olivy1 hrstořechy dle chuti1 hrstička
hladká mouka 500 g, olivový olej 5 cl, čerstvé kvasnice 20 g, vlažná voda 300 ml, sůl 3/4 čaj. lžička, čerstvé oregáno 1 hrstička, čerstvá bazalka 1 hrstička, čerstvý tymián 1 hrstička, čerstvý rozmarýn 1 hrstička, krájené černé olivy 1 hrst, ořechy dle chuti 1 hrstička

Příprava

Tento chléb chutná výborně jen s olivovým olejem, nebo pro středoevropany s máslem. Můžete ho taky dle libosti naplnit ala hamburger. U nás to bylo třeba grilovanou krkovicí, mozzarellou, cuketou a pestem z grilovaných paprik. Věřte, že si pochutnáte.

Do vlažné vody dejte lžíci mouky a kvasnice. Nechte kvasnice v teple probrat k životu.. Z mouky, kvásku, oleje a soli vypracujte těsto a nechte minimálně hodinu kynout. 
Po hodině na pomoučeném vále zapracujte do těsta olivy a bylinky a z těsta udělejte dva oválné bochníčky. Nechte na plechu kynout dalších 30 min. Pečte v troubě rozehřáté na 220 stupňů přibližně 20 minut. Chleba musí na poklepání zvonit!

2015-06-04 Ostatní

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI