Domácí rohlíky zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gdroždí1/2 kostky (12 g)cukr1 lžička
sůl2 lžičkybarevný drcený pepř špetkaolej6 lžic
vlažná voda250 ml
hladká mouka 500 g, droždí 1/2 kostky (12 g), cukr 1 lžička, sůl 2 lžičky, barevný drcený pepř špetka, olej 6 lžic, vlažná voda 250 ml

Příprava

Není nad čerstvé pečivo a rovnou doma upečené. Pak už jen stačí namazat je čím máme rádi a nebo klidně i jen tak samotné. Jsou prostě vynikající.

Z výše uvedených surovin si zaděláme těsto a necháme 45 minut nakynout. Poté uválíme rohlíky, přendáme na vystlaný plech a necháme 30 minut dokynout pod utěrkou. Rohlíky pomašlujeme osolenou vlažnou vodou a dáme péct do trouby na 18 minut na 190 - 200 stupňů.

2015-03-12 Ostatní

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI