Ingredience: | |||||
špaldová mouka typ 1050 | 330 g | celozrnná špaldová mouka | 170 g | máslo | 20 g |
sádlo | 30 g | mléko | 275 ml | sůl | 12 g |
droždí | 1/2 kostky | semínka (lněná a slunečnicová) | dle chuti | mák | na posypání |
Milovníci domácího pečiva si určitě nyní přijdou na své. Pokud milujete kaiserky, pojďte si upéct spolu se mnou domácí. Věřte, že nebudete litovat!
Droždí jsem rozpustila ve vlažném mléce a pak jsem smíchala všechny ingredience dohromady a vypracovala hladké nelepivé těsto. Hnětla jsem ho ručně asi 20-30 minut. Pak jsem ho dala do mísy, pokropila mlékem a nechala jsem ho asi 20-30 min v troubě na 30 st.
Pak jsem ho rozdělila na 10 dílů cca o 81-85g a skládala jsem je do bochánku, naskládala na plechy s pečícím papírem – po 5ks na plech a tupou stranou nože udělala tři zářezy. Pokropila vodou a zakryla celofánem. Takto kynuly 45-60 min. Mezitím jsem si rozpálila troubu na 230 stupňů a dolů dala starý plech (na zapaření trouby). Po nakynutí jsem opět bochánky pokropila vodou a posypala mákem. Dala jsem do trouby a na plech na dně chrstla hrnek horké vody. Takto jsem to pekla 10-12 min.
Po této první zkušenosti bych pekla asi na 180-200 a troubu bych nezapařovala. Pekly by se tím pádem déle. Kaiserky by byly víc vypečené a křupavé.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI