Domácí vícezrnné kaiserky ze špaldové mouky zpět

Ingredience:
špaldová mouka typ 1050330 gcelozrnná špaldová mouka170 gmáslo20 g
sádlo30 gmléko275 mlsůl12 g
droždí1/2 kostkysemínka (lněná a slunečnicová) dle chutimák na posypání
špaldová mouka typ 1050 330 g, celozrnná špaldová mouka 170 g, máslo 20 g, sádlo 30 g, mléko 275 ml, sůl 12 g, droždí 1/2 kostky, semínka (lněná a slunečnicová) dle chuti, mák na posypání

Příprava

Milovníci domácího pečiva si určitě nyní přijdou na své. Pokud milujete kaiserky, pojďte si upéct spolu se mnou domácí. Věřte, že nebudete litovat!

Droždí jsem rozpustila ve vlažném mléce a pak jsem smíchala všechny ingredience dohromady a vypracovala hladké nelepivé těsto. Hnětla jsem ho ručně asi 20-30 minut. Pak jsem ho dala do mísy, pokropila mlékem a nechala jsem ho asi 20-30 min v troubě na 30 st.
Pak jsem ho rozdělila na 10 dílů cca o 81-85g a skládala jsem je do bochánku, naskládala na plechy s pečícím papírem – po 5ks na plech a tupou stranou nože udělala tři zářezy. Pokropila vodou a zakryla celofánem. Takto kynuly 45-60 min. Mezitím jsem si rozpálila troubu na 230 stupňů a dolů dala starý plech (na zapaření trouby). Po nakynutí jsem opět bochánky pokropila vodou a posypala mákem. Dala jsem do trouby a na plech na dně chrstla hrnek horké vody. Takto jsem to pekla 10-12 min.

2016-01-13 Ostatní

Poznámka

Po této první zkušenosti bych pekla asi na 180-200 a troubu bych nezapařovala. Pekly by se tím pádem déle. Kaiserky by byly víc vypečené a křupavé.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI