| Ingredience: | |||||
| dýně Hokaido | 1 ks | hrubá mořská sůl | dle chuti | sušený rozmarýn | dle chuti | 
| česnek | 10 stroužků | olivový olej | dle potřeby | ||
| Dip: | |||||
| kysaná smetana | 200 g | česnek | 1 stroužek | olej z naložených sušených rajčat | 1 lžičk | 
| sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Jednoduchá, rychlá a vynikající příprava dýně. Zdravější verze hranolek, pokud tedy nebudete hranolky smažit v litrech oleje (smích).
Dýni omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka i s dužinou
 Pak ji nakrájíme na pravidelné hranolky.
 V míse ji smícháme s mořskou solí, rozmarýnem a olivovým olejem.
 Okolo rozložíme neoloupané stroužky česneku.
 Pečeme na pečicím papíře při 200°C asi 30 minut, pak je otočíme a dopečeme.
 Na dip smícháme všechny uvedené suroviny a podáváme k hranolkům spolu s pečeným česnekem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI