Jarní medvědí pesto zpět

Ingredience:
medvědí česnek (listy)150 gstrouhaný parmazán50 gstrouhané oříšky (mandle, kešu, piniové, pistáciové...)50 g
mořská sůl2 lžičkyolivový olej100 ml
medvědí česnek (listy) 150 g, strouhaný parmazán 50 g, strouhané oříšky (mandle, kešu, piniové, pistáciové...) 50 g, mořská sůl 2 lžičky, olivový olej 100 ml

Příprava

Vždy jeden den v týdnu - více času trávím v kuchyni a předpřipravuji si některé základy na další jídla, co budou v týdnu. 

Každý den vařím a chystám krabičky pro manžela do práce - obědy, svačiny + spolu každý den snídáme a večeříme.

V sobotu z jarního “vídeňského” trhu jsem si přivezla základ na pesto - medvědí česnek, olivový olej, ořechy, parmazán a sůl.

Dnes jsem si nachystala PESTO a doporučuji, abyste ukořistili též “medvěda” a udělali si pesto doma. 

Listy opláchneme, osušíme a dáme do mixéru s olejem, solí a rozmixujeme. Přidáme parmazán, oříšky a znova promixujeme v pastu, můžeme přidat trochu více oleje. 
Po umixování dáme do sklenice a do ledničky. 
Pesto v chladu vydrží 10 dní. 

A kam s ním?

  • natřít na rozpečený kousek pečiva
  • použit jako dochucovadlo pomazánek - tvarohových, sýrových…
  • do dresingů
  • na dochucení těstovin, rýže, krup, bulguru…
  • přimíchat do základu na bramborové noky, těstoviny
  • ochucení nádivek
  • do náplně na slané palačinky
  • dochucení krémových polévek
  • skvělé ke grilovanému masu, zelenině, sýrům
  • fantazie je mnoho - tak zkoušejte a ochutnávejte jarní bylinku

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2019-04-16 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI