Játrové knedlíčky do polévky zpět

Ingredience:
vepřová nebo kuřecí játra100 gmalá cibule1 ksstrouhanka70 g
máslo oříšekčesnek1 stroužeksůl špetka
pepř špetkamajoránka špetkavejce1 ks
vepřová nebo kuřecí játra 100 g, malá cibule 1 ks, strouhanka 70 g, máslo oříšek, česnek 1 stroužek, sůl špetka, pepř špetka, majoránka špetka, vejce 1 ks

Příprava

Měkké a nadýchané knedlíčky určitě ocení celá rodina.

V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli do sklovata. Na cibulku nasypeme strouhanku a opékáme asi 2 minuty. Vypneme a necháme vychladnout. Mezitím si nameleme játra. Do mísy s namletým játry přidáme osmahnutou strouhanku, špetku majoránky, vejce, prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme a dopepříme.

Pokud by byla směs ještě řídká, přidáme strouhanku.

Namočíme si ruce a tvarujeme knedlíčky. Odkládáme je na prkénko a pak je všechny najednou nasypeme do vroucí vody. Doba vaření je závislá na velikosti knedlíčků Zkusíme překrojením.

2015-01-14 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI