Jemná omáčka ze žampionů a pažitky zpět

Ingredience:
máslo50 ghladká mouka1 lžícemléko250 ml
malá cibulka1 ksžampiony200 gnasekaná petržel1/2 lžíce
nasekaná pažitka1/2 lžícesůl špetkapepř špetka
máslo 50 g, hladká mouka 1 lžíce, mléko 250 ml, malá cibulka 1 ks, žampiony 200 g, nasekaná petržel 1/2 lžíce, nasekaná pažitka 1/2 lžíce, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Hustá omáčka s jemnou chutí vhodná k pořádnému kusu masa.

Cibuli nakrájíme najemno. K kastrůlku rozehřejeme máslo a dáme na něj orestovat cibulku. Když začne zlátnout přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, promícháme a přivedeme do varu. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájené žampiony a pažitku s petrželí. Velmi zvolna vaříme asi 30 minut. Pak rozmixujeme ponorným mixerem dojemna. Kdo chce mít omáčku opravdu jemnou, ještě propasírujeme přes cedník.

Servírujeme k masu, jako doprovod.

2015-02-24 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI