Karlovarský knedlík v odlehčené verzi zpět

Ingredience:
starší večerní chlebacca 250 gvejce3 ksplnotučné mléko2 dl
petrželka dle chutimuškátový květ dle chutisůl dle chuti
pepř dle chuti
starší večerní chleba cca 250 g, vejce 3 ks, plnotučné mléko 2 dl, petrželka dle chuti, muškátový květ dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dnes mám pro vás knedlík, který jsem dělala poprvé v životě a byl tak dobrý a tak jednoduchý, že jej určitě zařadím do mého repertoáru.

Starší pečivo nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet.

Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky.

Dáme vařit hrnec s vodou. 

Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie, ve které ho budeme asi 30 minut vařit. 

TIP: Potřela jsem alobal sádlem. Je to důležité, aby knedlík šel odlepit od alobalu. Zabalila jsem ho jako bonbón a ještě kraje utáhla a zavázala fólií.

2018-02-26 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI