Kořenový chléb s cibulkou a lněným semínkem zpět

Ingredience:
hladká mouka250 gpšeničná chlebová mouka100 gžitná chlebová mouka150 g
valžná voda230 mldroždí21 g (1/2 ksotky)olivovýolej2 lžíce
ocet1 lžičkabílý jogurt100 mlcukr nebo sladěnka (do kvásku) špetka
sůl1,5 lžičkydrcený kmín1 lžičkavypražená cibulka dle chuti
lněná semínka dle chuti
hladká mouka 250 g, pšeničná chlebová mouka 100 g, žitná chlebová mouka 150 g, valžná voda 230 ml, droždí 21 g (1/2 ksotky), olivovýolej 2 lžíce, ocet 1 lžička, bílý jogurt 100 ml, cukr nebo sladěnka (do kvásku) špetka, sůl 1,5 lžičky, drcený kmín 1 lžička, vypražená cibulka dle chuti, lněná semínka dle chuti

Příprava

Máte rádi čerstvý křupavý chléb? Neváhejte a upečte si domácí chléb, do kterého přidejte ještě opraženou cibulku a lněná semínka. Ta chuť domácího pečiva vás jistě dostane.

Uděláme kvásek z vody, cukru, kvasnic a trochu mouky a necháme vzejít. Poté vše spojíme a vyhněteme v pěkné těstíčko (necháme asi hodinku kynout). Pak rozdělíme na 2-3 díly - ty roztáhneme na obdélník – vtlačíme cibulku nebo semínka - pak podélně rozřízneme a stočíme jako - když ždímáme prádlo. Následně dáme na plech a pomoučíme (kvůli rustikálnímu vzhledu) a necháme 30 min kynout, pak šup do trouby vyhřáté na 200 °C na 30 minut – po upečení přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

2014-11-25 Ostatní

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI