Kváskový chleba pečený v remosce zpět

Ingredience:
kvásek1 lžíce (cca 40 g)žitná mouka150 godstátá voda150 ml
mouka (1:1 pšeničná hladká a pšeničná chlebová)300 gvoda150 mlsůl1 zarovnaná lžička
drcený kmín1/2 lžičky
kvásek 1 lžíce (cca 40 g), žitná mouka 150 g, odstátá voda 150 ml, mouka (1:1 pšeničná hladká a pšeničná chlebová) 300 g, voda 150 ml, sůl 1 zarovnaná lžička, drcený kmín 1/2 lžičky

Příprava

Jsem pekař amatér a stále se mě drží štěstí začátečníků. Právě z toho důvodu bych si nedovolila nabízet Vám recept na pečení kváskového chleba. Sama jsem ji zatím upekla jenom sedm bochníčků a osmý právě kyne v ošatce. Podléhám, ale tlaku poptávky a jdu s kůží na trh.

Z kvásku, vody a mouky zaděláte základní těsto, která necháte pod igelitem odpočívat dle počasí 8 -12 hodin. Z hotového kvásku si odeberte do zásoby jak jste zvyklí. Přidejte mouku, vodu, nebo jinou zvolenou tekutinu, sůl a kmín a hněťte rukou, nebo robotem min 7 minut. Těsto nechte přikryté igelitem opět kynout. Můžete ho nechat přes noc v ledničce, nebo při pokojové teplotě. Obvykle je těsto vykynuté za přiblížně 4 - 5 hodin. V tomto počasí je to ale opravdu vyšší dívčí, chleba je schopen vykynout i za hodinu. 
Vykynuté těsto položte na pomoučený vál, překládejte zatočte to úhledného bochníčku, který dejte vykynout do ošatky. V ošatce nechte kynout další hodinu.
Remosku si rozpalte. Do rozpálené remosky opatrně vyklopte nakynutý bochník, přikryjte alobalem a pečte 15 minut. Poté alobal odstraňte a dopékejte dalších cca 30 minut. Upečený chleba poznáte po zvuku. Musí krásně zvonit. 
V remosce chleby praskají, ale není to na škodu, naopak jim to přidá na rustikálním vzhledu.

2015-07-09 Ostatní

Poznámka

Z uvedených surovin upečete 1 bochník o hmotnosti cca 800 g.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI