Marmeláda z černého rybízu zastudena zpět

Ingredience:
černý rybíz1 velká miskacukr krystal1 velká miskaNa 100 g vylisované šťávy, patří 100g cukru.
černý rybíz 1 velká miska, cukr krystal 1 velká miska, Na 100 g vylisované šťávy, patří 100g cukru.

Příprava

Tuto marmeládu z černého rybízu dělávala už babička a vždycky byla skvělá. Nic se nevaří, všechny vitamíny zůstanou a nekazí se. Cukr obstará konzervaci dokonale. Můžete ji vyzkoušet i z ostružin, ta je taky luxusní.

Bobule rybízu vložíme do odšťavňovače a vylisujeme šťávu. Je dobré drť odšťavnit dvakrát až třikrát. Do šťávy vsypeme cukr a důkladně rozmícháme. Necháme minimálně dvě hodiny odstát a každou chvilku šťávu promícháme, až se všechen cukr opravdu rozpustí. Na noc dáme marmeládu do lednice. Druhý den znovu promícháme a plníme do vymytých, suchých sklenek a zavíčkujeme.

2015-07-27 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladěti
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI