Máslo s česnáčkem zpět

Ingredience:
máslo250 ghimalájská sůl dle chutičerstvě namletý pepř dle chuti
horní části česnáčku (květy s drobnými mladými lístky) miska
máslo 250 g, himalájská sůl dle chuti, čerstvě namletý pepř dle chuti, horní části česnáčku (květy s drobnými mladými lístky) miska

Příprava

Každý rok na jaře zkouším různé bylinky s máslem. A vždy, když se mi nějaké osvědčí a chutnají nám, napíšu vám o tom sem. Tak tady ho máte, další jarní máslíčko! Je to dobrota.

Česnáček je nenápadná, i když trochu vyšší bylina z čeledi brukvovitých. Sbírám jen mlaďounké kvetoucí špičky s lístky, které v sobě spojují chuť česneku a hořčice. Je jemný, nijak nepálí. Velmi tuto plevelnou bylinku doporučuju zařadit do jarních salátů a jiných jídel "nazeleno". Já si jí pro změnu přesouvám na zahradu, tak moc mě její chuť baví. Chce přistínění a vlhko, takže jsem jí dala pod strom přesně tak, jak původně rostla.

Změklé máslo důkladně promícháme s jemně nakrájenou bylinkou, solí a pepřem. Přeneseme na potravinovou fólii nebo alobal a vytvarujeme váleček. Pevně zabalíme a uložíme do ledničky ztuhnout. Lepší je až druhý den.

2019-05-15 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI