Máslo s česnáčkem zpět

Ingredience:
máslo250 ghimalájská sůl dle chutičerstvě namletý pepř dle chuti
horní části česnáčku (květy s drobnými mladými lístky) miska
máslo 250 g, himalájská sůl dle chuti, čerstvě namletý pepř dle chuti, horní části česnáčku (květy s drobnými mladými lístky) miska

Příprava

Každý rok na jaře zkouším různé bylinky s máslem. A vždy, když se mi nějaké osvědčí a chutnají nám, napíšu vám o tom sem. Tak tady ho máte, další jarní máslíčko! Je to dobrota.

Česnáček je nenápadná, i když trochu vyšší bylina z čeledi brukvovitých. Sbírám jen mlaďounké kvetoucí špičky s lístky, které v sobě spojují chuť česneku a hořčice. Je jemný, nijak nepálí. Velmi tuto plevelnou bylinku doporučuju zařadit do jarních salátů a jiných jídel "nazeleno". Já si jí pro změnu přesouvám na zahradu, tak moc mě její chuť baví. Chce přistínění a vlhko, takže jsem jí dala pod strom přesně tak, jak původně rostla.

Změklé máslo důkladně promícháme s jemně nakrájenou bylinkou, solí a pepřem. Přeneseme na potravinovou fólii nebo alobal a vytvarujeme váleček. Pevně zabalíme a uložíme do ledničky ztuhnout. Lepší je až druhý den.

2019-05-15 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI