Okurková marmeláda zpět

Ingredience:
salátová okurka (750 g)3 ksželírovací cukr* dle potřebyšťáva z 1/2 citronu
sůl1 lžičkastrouhaný zázvor1 lžička
salátová okurka (750 g) 3 ks, želírovací cukr* dle potřeby, šťáva z 1/2 citronu , sůl 1 lžička, strouhaný zázvor 1 lžička

Příprava

Vloni jsem tuto nezvyklou pochoutku objevila náhodou ve vinném sklípku v Pavlově, paní mi tehdy doporučila, že skvěle chutná s grilovanými žebry. Grilované maso a sladké to je moje. Tak jsem se letos pustila do její výroby. Trochu jsem ji vylepšila a už dnes vím, že jsem ji neděla naposled. Chutná skvěle nejenom s grilovaným masem, ale i namazaná na čerstvé bagetě, nebo dokonce croissantu. Je to nezvyklé, je to trochu šílené, ale je to děsně dobré. Věřte mi.

Okurky omyjte, pokud chcete můžete i oloupat, ale není to nutné. Omyté okurky nastrouhejte na struhadle, já použila hrubší nudličky, protože mám ráda v jídle strukturu. Okurky dejte do hrnce a přidejte cukr, sůl dle chuti a zázvor. Nechte přibližně 2 hodiny odpočívat. 
Po dvou hodinách přiveďte okurky k varu, přidejte citronovou šťávu a vařte 5 minut. Poté okamžitě plňte do uzavíratelných sklenic vypláchnutých horkou vodou. Uzavřené sklenice otoče dnem vzhůru a nechte vychladnout. 
Marmeláda má dlouhou trvanlivost, pouze po otevření skladujte v lednici.

2015-06-25 Ostatní

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte 4 menší skleničky marmelády. *želírovací cukr v poměru dle váhy okurek - já použila želírovací cukr 3:1 a na váhu okurek jsou ho použila 150 g

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitost
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI