Ostružinový džem zpět

Ingredience:
divoké (lesní) ostružiny500 gcukr krupice500 gmletá skořice špetka
mletý hřebíček špetkarum dle chuti
divoké (lesní) ostružiny 500 g, cukr krupice 500 g, mletá skořice špetka, mletý hřebíček špetka, rum dle chuti

Příprava

Jednoduchá příprava, vynikající výsledek. Z divokých ostružin proto, že mají daleko výraznější chuť než zahradní.

Ostružiny očistíme a zprudka vaříme 3 minuty. Vmícháme cukr a za stálého míchání vaříme dalších 7 minut. Nakonec přimícháme skořici a hřebíček.
Vymyté a vysušené skleničky vypláchneme rumem. Pak do nich plníme džem. Pokud plánujeme že spotřebujeme dříve, tak stačí po naplnění zavíčkovat a otočit dnem nahoru. Pokud chceme uchovat delší dobu (až 1 rok) sterilujeme 30 minut při 80°C

2014-08-25 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI