Pečená bylinková rajčata ve vlastní šťávě zpět

Ingredience:
zralá rajčata nejlépe voňavá domácí dle potřebyčesnek dle chutibalsamikový ocet dle chuti
olivový olej dle potřebysůl dle chutitřtinový hnědý cukr špetka
čerstvé bylinky (dala jsem rozmarýn, bazalku, tymián, saturejku) dle chuti
zralá rajčata nejlépe voňavá domácí dle potřeby, česnek dle chuti, balsamikový ocet dle chuti, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, třtinový hnědý cukr špetka, čerstvé bylinky (dala jsem rozmarýn, bazalku, tymián, saturejku) dle chuti

Příprava

Používáme jako chuťovku třeba k sýrům nebo jako doplněk k masu či při pečení pod maso.

Rajčata překrájíme na půl a položíme vedle sebe na plech řeznou stranou nahoru. Osolíme, pocukrujeme, posypeme posekaným česnekem, bylinkami, zakápneme balsamikovým octem a olivovým olejem. 
Troubu rozpálíme na 150°C a vložíme plech. Po hodině teplotu snížíme na 120°C a pečeme ještě min. 2 hodiny podle velikosti rajčat. Já peču vždy dva až tři plechy najednou a v průběhu pečení je prohodím. Rajčata by měla být scvrklá, ale uvnitř se šťávou. 
Po upečení je napěchujeme do sklenek a sterilujeme 15 minut při 80°C. 

2014-09-10 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI