Ingredience: | |||||
zralá rajčata nejlépe voňavá domácí | dle potřeby | česnek | dle chuti | balsamikový ocet | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby | sůl | dle chuti | třtinový hnědý cukr | špetka |
čerstvé bylinky (dala jsem rozmarýn, bazalku, tymián, saturejku) | dle chuti |
Používáme jako chuťovku třeba k sýrům nebo jako doplněk k masu či při pečení pod maso.
Rajčata překrájíme na půl a položíme vedle sebe na plech řeznou stranou nahoru. Osolíme, pocukrujeme, posypeme posekaným česnekem, bylinkami, zakápneme balsamikovým octem a olivovým olejem.
Troubu rozpálíme na 150°C a vložíme plech. Po hodině teplotu snížíme na 120°C a pečeme ještě min. 2 hodiny podle velikosti rajčat. Já peču vždy dva až tři plechy najednou a v průběhu pečení je prohodím. Rajčata by měla být scvrklá, ale uvnitř se šťávou.
Po upečení je napěchujeme do sklenek a sterilujeme 15 minut při 80°C.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI