Pečené tuřínové hranolky zpět

Ingredience:
větší tuřín1/2 ksolejcca 1 lžíceoblíbené bylinkové koření + špetka sušeného česneku dle chuti
sůl dle chuti
větší tuřín 1/2 ks, olej cca 1 lžíce, oblíbené bylinkové koření + špetka sušeného česneku dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Přináším vám další recept, jak využít kořenovou zeleninu tuřín. Hranolky připravuji stejně i z celeru, ale mohu vám s klidným svědomím říct, že tyto jsou o stupeň lepší.

Tuřín oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky a ty ještě na hranolky, delší překrojíme. Vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut.

Poté je scedíme, zalijeme olejem, posypeme kořením, prohodíme, aby se rovnoměrně obalily a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 230°C dozlatova.

2015-03-27 Ostatní

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI