Pikantní rajčatové čatní s provensálskými bylinkami zpět

Ingredience:
rajčata2 kgcibule2 ksčesnek8 stroužků
třtinový cukr50 gčervený vinný ocet40 mlmleté chilli nebo i čerstvé1 lžička
mletá sladká paprika1 lžičkahimalájská sůl2 lžičkymletá kurkuma1 lžička
provensálské bylinky2 lžičkyčerstvě mletý pepř dle chutislunečnicová semínkaa5 lžic
kukuřičný škrob1 lžícevoda2 lžíce
rajčata 2 kg, cibule 2 ks, česnek 8 stroužků, třtinový cukr 50 g, červený vinný ocet 40 ml, mleté chilli nebo i čerstvé 1 lžička, mletá sladká paprika 1 lžička, himalájská sůl 2 lžičky, mletá kurkuma 1 lžička, provensálské bylinky 2 lžičky, čerstvě mletý pepř dle chuti, slunečnicová semínkaa 5 lžic, kukuřičný škrob 1 lžíce, voda 2 lžíce

Příprava

Chutney je omáčka ke všemu. Já ráda rajčata k těstovinám nebo na topinku. Jinak originál typické čatní je ze základu rajčatovo-paprikového. Dosti oblíbené jsou čatní cibulové, česnekové, angreštové, dýňové ... atd. Díky rozličným variacím chutí, vůní a surovin, si každý určitě najde tu svou oblíbenou omáčku. Dobrota! Zkrátka uvaříte víc omáčky z čerstvé sklizně, dáte si k večeři a zbytek zavaříte.

Zeleninu nakrájíme na malé kousky, česnek utřeme, přidáme sůl, cukr, ocet a koření a rozvařujeme do zhoustnutí asi hodinu. Pak přidáme olej a ve vodě rozmíchaný škrob. Ještě chvilku povaříme a ihned plníme do čistých vyvařených nejlépe ještě horkých sklenic a zavíčkujeme. Kdo si není jistý, může zavařit, já zavařuju pouze a jen okurky a kompoty.

2019-08-15 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI