Pikantní sterilované okurky (americké) zpět

Ingredience:
okurky2,5 kgcibule5 - 6 kssůl3 lžíce
čerstvý nasekaný kopr2 lžíce
Lák:
ocet600 mlcukr krupice400 mlchilli1 lžíce
curry1 lžícemletý pepř1 lžíce
okurky 2,5 kg, cibule 5 - 6 ks, sůl 3 lžíce, čerstvý nasekaný kopr 2 lžíce, ocet 600 ml, cukr krupice 400 ml, chilli 1 lžíce, curry 1 lžíce, mletý pepř 1 lžíce

Příprava

Taky jste se vrátili z dovolené a máte plný záhon přerostlých nakládaček? Já jich natrhala 30 kousků, a protože se mi nechtěly dělat kvašáky, padla volba na tyhle super pikantní okurkové řezy. Kdysi jsem recept našla jako americké okurky, možná je pod tímto názvem bude někdo znát.
Můžete si je připravit i z polních okurek nebo hadovek, je to jedno.

Nejprve nastrouháme okurky na plátky. Pokud vlastníte robota, máte předem vyhráno. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vše promícháme se solí. Nejlepší je dát vše do velkého cedníku a nechat vodu odkapávat. Necháme tak 2 hodiny stát.
Svaříme všechny ingredience na lák a necháme zchladnout.
Vykapané okurky smícháme s koprem a zalijeme lákem. Důkladně promícháme a plníme do sklenek. Do každé sklenky dolijeme lák nad obsah. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 70°C.

2016-07-29 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI