Pomerančová marmeláda z domácí pekárny zpět

Ingredience:
dobře oloupané pomera(dobře proto, že pokud by na nich byly zbytky bílé slupky, byla by marmeláda hořká)750 gbio pomeranč i s kůrou1 ksželírovací cukr 4:1250 g
šťáva z citronu1 ksrum dle chuti
dobře oloupané pomera(dobře proto, že pokud by na nich byly zbytky bílé slupky, byla by marmeláda hořká) 750 g, bio pomeranč i s kůrou 1 ks, želírovací cukr 4:1 250 g, šťáva z citronu 1 ks, rum dle chuti

Příprava

Věděli jste, že si můžete připravit marmeládu i v domácí pekárně? Ano, jde to, tak to zkuste.

Oloupané pomeranče nakrájíme na malé kousky a dáme do nádoby pekárny. Z biopomeranče seškrábneme kůru - pouze oranžovou (nejlépe to jde škrabkou na brambory) pokrájíme na malé nudličky a přidáme k pomerančům. Pak pomeranč doloupeme a pokrájíme k ostatním do pekárny. Zasypeme cukrem a pekárnu zapneme na program "MARMELÁDA". Do hotové marmelády zamícháme citronovou šťávu.

Vymyté skleničky i víčka vypláchneme rumem a naplníme horkou marmeládou. Zavíčkujeme, obrátíme dnem nahoru a necháme vychladnout.

2014-08-25 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI