Rajčátka ve sladkokyselém nálevu zpět

Ingredience:
mini rajčátka (různé druhy)3 kgvoda2 lkvasný ocet700 ml
třtinový cukr200 gsvětlá hořčičná semínka1 lžícetmavá hořčičná semínka1 lžíce
sůl60 gnové koření1 lžičkacelý pepř1 lžička
celý hřebíček1 lžička
mini rajčátka (různé druhy) 3 kg, voda 2 l, kvasný ocet 700 ml, třtinový cukr 200 g, světlá hořčičná semínka 1 lžíce, tmavá hořčičná semínka 1 lžíce, sůl 60 g, nové koření 1 lžička, celý pepř 1 lžička, celý hřebíček 1 lžička

Příprava

Divokých rajčátek mám letos tolik, že už je nestíháme jíst. Sbírat ještě jo, ale doma vydrží tak dva dny a praskají a kazí se. Tak co s tím? Jedině nějak uchovat na zimu, napadlo mě. Jednu várku jsem zavařila a další usušila a naložila do oleje (v následujícím příspěvku). Těším se až v zimě vytáhnu tyhle domácí poklady, to se pomějeme.

V hrnci svaříme vodu s octem, cukrem, solí a kořením. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme sklenice a naplníme rajčátky (mohou být i nezralá, stejně se povaří). Zalijeme je nálevem i s kořením, zavíčkujeme a sterilujeme při 80°C asi 15 minut.

2017-09-12 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI