Rajská esence zpět

Ingredience:
zralá masitá rajčata2,5 kgřapíkatý celer1 stonekšalotka1 ks
fenykl1/2 bulvyčesnek1 stroužektymián2 snítky
bazalka hrsttřtinový cukr1 lžícekajenský pepř2 špetky
worcesterová omáčka5 kapektabasco3 kapkymořská sůl1 lžíce
zralá masitá rajčata 2,5 kg, řapíkatý celer 1 stonek, šalotka 1 ks, fenykl 1/2 bulvy, česnek 1 stroužek, tymián 2 snítky, bazalka hrst, třtinový cukr 1 lžíce, kajenský pepř 2 špetky, worcesterová omáčka 5 kapek, tabasco 3 kapky, mořská sůl 1 lžíce

Příprava

Ochutnáte rajčata tak, jako nikdy a pochopíte, proč se jim říká rajská jablíčka

Rajčata nakrájíme nahrubo. Celer, šalotku, fenykl a česnek nadrobno. Tymián a bazalku posekáme. Všechny suroviny smícháme, zakryjeme fólií a necháme 6 hodin marinovat. Po odležení zlehka projedeme tyčovým mixerem - nesmí vzniknout kaše. Přes mísu dáme plátno a připevníme. Do plátna vlijeme směs. V chladnu necháme samovolně vykapat - nemačkáme. Vykapanou dužinu můžeme použít na přípravu čatní nebo pod maso. Čirou esenci dáme vychladit a podáváme.

2016-12-08 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI