Ranní nehnětené bochánky s vlašskými ořechy zpět

Ingredience:
mouka (1/2 chlebové a 1/2 pšeničné celozrnné)450 mlkefír220 mlsušené droždí1/8 lžičky
třtinový cukr1 lžičkasůl1 lžičkamletý koriandr větší špetka
kumin špetkabylinky nebo skořice dle chutijemné vločky hrst
semínka, ořechy nebo sušené ovoce hrst
mouka (1/2 chlebové a 1/2 pšeničné celozrnné) 450 ml, kefír 220 ml, sušené droždí 1/8 lžičky, třtinový cukr 1 lžička, sůl 1 lžička, mletý koriandr větší špetka, kumin špetka, bylinky nebo skořice dle chuti, jemné vločky hrst, semínka, ořechy nebo sušené ovoce hrst

Příprava

Cítíte tu vůni koriandru? Domácí pečivo není dnes žádná rarita, ba naopak. Pokud je připravujete dětem, dva si oddělte a posypte třeba mořskou hrubozrnnou solí. Když si uděláte čerstvý dip nebo lučinu, snídaně je dokonalá.

Zaděláme kvásek, smícháme se suchými ingrediencemi kromě vloček a semínek. Necháme v míse překryté fólií při pokojové teplotě přes noc.
Ráno do těsta zapracujeme semínka a uděláme 6 bochánků (těsto je dost řídké) 
Pečeme při cca 200 stupních cca 10 minut.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2015-05-18 Ostatní

Poznámka

Inspirace z blogu kitchenette.cz.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI