Ingredience: | |||||
rebarbora | cca 4 řapíky | menší jablko | 1 ks | malá cibule nebo šalotka | 1 ks |
sušené brusinky | hrstka | zavařené brusinky | 2 - 3 lžíce | čerstvý tymián | špetka |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | cukr | dle chuti |
Pokud už jste se přejedli rebarborových koláčů, crumblů nebo udělali marmeládu a hledáte něco netradičního, jiného ... jste tady správně. Co takhle pikantně nakyslá omáčka ke grilovanému hermelínu nebo masíčku? Kdo má k hermelínu rád brusinky, určitě si pochutná. Recept jsem si upravila podle jednoho z Topreceptů uživatelky Maris. Maruško díky!
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na kousku másla nebo trošce oleje. Pak přidáme sušené brusinky, na drobné kostičky nakrájené a oloupané jablko, na kousky nakrájenou rebarboru, tymián, malinko osolíme, opepříme a nepatrně podlijeme vodou. Dusíme skoro do rozvaření a pak přimícháme zavařené brusinky. Podle chuti dosolíme nebo dosladíme. Podáváme teplé nebo studené ke grilovaným pokrmům.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI