Rebarborová omáčka ke grilovanému hermelínu nebo masu zpět

Ingredience:
rebarboracca 4 řapíkymenší jablko1 ksmalá cibule nebo šalotka1 ks
sušené brusinky hrstkazavařené brusinky2 - 3 lžícečerstvý tymián špetka
sůl dle chutipepř špetkacukr dle chuti
rebarbora cca 4 řapíky, menší jablko 1 ks, malá cibule nebo šalotka 1 ks, sušené brusinky hrstka, zavařené brusinky 2 - 3 lžíce, čerstvý tymián špetka, sůl dle chuti, pepř špetka, cukr dle chuti

Příprava

Pokud už jste se přejedli rebarborových koláčů, crumblů nebo udělali marmeládu a hledáte něco netradičního, jiného ... jste tady správně. Co takhle pikantně nakyslá omáčka ke grilovanému hermelínu nebo masíčku? Kdo má k hermelínu rád brusinky, určitě si pochutná.  Recept jsem si upravila podle jednoho z Topreceptů uživatelky Maris. Maruško díky!

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na kousku másla nebo trošce oleje. Pak přidáme sušené brusinky, na drobné kostičky nakrájené a oloupané jablko, na kousky nakrájenou rebarboru, tymián, malinko osolíme, opepříme a nepatrně podlijeme vodou. Dusíme skoro do rozvaření a pak přimícháme zavařené brusinky. Podle chuti dosolíme nebo dosladíme. Podáváme teplé nebo studené ke grilovaným pokrmům.

2015-05-27 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI