Rohlíky bez kynutí zpět

Ingredience:
hladká mouka350 gmléko + na potření250 mlrozpuštěné máslo25 g
čerstvé droždí25 gcukr1 zarovnaná lžičkasůl1 lžička
hladká mouka 350 g, mléko + na potření 250 ml, rozpuštěné máslo 25 g, čerstvé droždí 25 g, cukr 1 zarovnaná lžička, sůl 1 lžička

Příprava

Taky se vám nechce někdy do obchodu jenom kvůli čerstvému pečivu? Mně se to stává velmi často, hlavně v neděli. A tak dětem k svačině do školy peču rohlíky, které máte bez kynutí do hodiny na stole. Recept mám od kamarádky Aničky Veselské a z tohoto množství upečete 8 rohlíků.

Nejprve připravte kvásek. Odeberte 100 ml mléka, trochu ho zahřejte, aby bylo vlažné. Přisypte cukr a rozdrobte do něj droždí. Kvásek nechte v teple asi 15 minut vzejít.

Mouku promíchejte se solí, přilijte kvásek, rozpuštěné máslo a vypracujte hladké nelepivé těsto. To ihned rozdělte na dva bochánky, které vyválejte na kulaté placky cca 3 - 5 mm silné. Rozdělte je na čtyři výseče a srolujte od širokých konců. Cíp by měl být dole a na něj rohlíky položíme na plech vyložený pečícím papírem.

Troubu rozehřejte na 180°C. Rohlíky nechte na plechu 15 minut, poté je potřete mlékem a pečte 20 minut dozlatova. 

2018-02-02 Ostatní

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI