Ingredience: | |||||
očištěný červený rybíz | 1 kg | cukr krupice nebo krystal | 1/2 kg | vanilkový cukr | 1 balíček |
skořicový cukr | 1/2 balíčku | rozdrcený hřebíček | 2 ks | šťáva z jednoho menšího citronu | |
rum | 6 lžic |
Tuto zavařeninu používám i pod maso, hlavně zvěřinu a do guláše. Skvěle pokrm dochutí.
Vše kromě rumu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu. Po odstavení přimícháme rum. Ihned plníme do vymytých sklenek, zakápneme povrch rumem, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme zcela vychladnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI