Rybíz jako brusinky s rumem zpět

Ingredience:
očištěný červený rybíz1 kgcukr krupice nebo krystal1/2 kgvanilkový cukr1 balíček
skořicový cukr1/2 balíčkurozdrcený hřebíček2 ksšťáva z jednoho menšího citronu
rum6 lžic
očištěný červený rybíz 1 kg, cukr krupice nebo krystal 1/2 kg, vanilkový cukr 1 balíček, skořicový cukr 1/2 balíčku, rozdrcený hřebíček 2 ks, šťáva z jednoho menšího citronu , rum 6 lžic

Příprava

Tuto zavařeninu používám i pod maso, hlavně zvěřinu a do guláše. Skvěle pokrm dochutí.

Vše kromě rumu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu. Po odstavení přimícháme rum. Ihned plníme do vymytých sklenek, zakápneme povrch rumem, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme zcela vychladnout.

2015-08-03 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI