Rybízová zavařenina s koňakem zpět

Ingredience:
červený rybíz500 gtřtinový cukr230 gvanilkový třtinový bio cukr20 g
mletá skořice1/2 lžičkycelé hřebíčky2 kscitron (šťáva)1/2 ks
kvalitní koňak3 pol. lžíce
červený rybíz 500 g, třtinový cukr 230 g, vanilkový třtinový bio cukr 20 g, mletá skořice 1/2 lžičky, celé hřebíčky 2 ks, citron (šťáva) 1/2 ks, kvalitní koňak 3 pol. lžíce

Příprava

Tento recept je super inspirací podle blogu V kuchyni vždy otevřeno. Moc za recept děkuji a zdravím blogerku Andreu. Výborná věc i na svíčkovou, kde lžíce této zavařeniny nesmí chybět.

Rybíz očistíme, dáme do hrnce se všemi ostatními Ingrediencemi kromě alkoholu a uvedeme k varu. Vaříme cca 10 minut a mícháme opatrně, abychom udrželi nějaký rybíz vcelku. 
Mezitím si vyvaříme sklenice které poté plníme rybízem. Na konec zakápneme lžící alkoholu, uzavřeme a postavíme dnem vzhůru.

Poté už jen vymýšlíme, kam by chom lžíci rybízu přidali či v jakém receptu použili.

2015-08-27 Ostatní

Poznámka

Do zavařeniny můžete přidat alkohol dle uvážení. V originálním receptu dává Andrea Motlíková rum. Tak si vyberte!

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI