Ingredience: | |||||
červený rybíz | 500 g | třtinový cukr | 230 g | vanilkový třtinový bio cukr | 20 g |
mletá skořice | 1/2 lžičky | celé hřebíčky | 2 ks | citron (šťáva) | 1/2 ks |
kvalitní koňak | 3 pol. lžíce |
Tento recept je super inspirací podle blogu V kuchyni vždy otevřeno. Moc za recept děkuji a zdravím blogerku Andreu. Výborná věc i na svíčkovou, kde lžíce této zavařeniny nesmí chybět.
Rybíz očistíme, dáme do hrnce se všemi ostatními Ingrediencemi kromě alkoholu a uvedeme k varu. Vaříme cca 10 minut a mícháme opatrně, abychom udrželi nějaký rybíz vcelku.
Mezitím si vyvaříme sklenice které poté plníme rybízem. Na konec zakápneme lžící alkoholu, uzavřeme a postavíme dnem vzhůru.
Poté už jen vymýšlíme, kam by chom lžíci rybízu přidali či v jakém receptu použili.
Do zavařeniny můžete přidat alkohol dle uvážení. V originálním receptu dává Andrea Motlíková rum. Tak si vyberte!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI