Sladkokyselý rajčatový chilli džem zpět

Ingredience:
zralá rajčata800 gtymián a saturejka několik sítekfeferonka2 ks
česnek3 stroužkyzázvor3 cmocet balsamico2 lžíce
vinný ocet2 lžícekrém balsamico1 lžícetřtinový cukr180 - 200 g
sůl dle chuti
zralá rajčata 800 g, tymián a saturejka několik sítek, feferonka 2 ks, česnek 3 stroužky, zázvor 3 cm, ocet balsamico 2 lžíce, vinný ocet 2 lžíce, krém balsamico 1 lžíce, třtinový cukr 180 - 200 g, sůl dle chuti

Příprava

Na recept jsem narazila na Prima Fresh, ale poměry surovin jsem si upravila k chuti své.

Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka. Druhou polovinu posekejte na kousky (pokud chcete mít bez slupek, oloupejte je).
Vše vložíme do hrnce spolu s octy, cukrem a solí a na mírném ohni vaříme asi hodinu, možná o chvilku déle, do požadované hustoty. Necháme vychladnout a naplníme do vymytých sklenek. Poté uchováváme v lednici, popř. můžeme sklenky naplnit horkým džemem, uzavřít a obrátit dnem  vzhůru, dokud nezchladne.
Používáme k sýrům, grilovanému masu ...

2014-09-03 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI