Sladkokyselý sterilovaný květák zpět

Ingredience:
květák6 kssůl160 - 180 g sůlcukr220 g
hořčičná semínka2 lžícekuličky pepře1 lžícenové koření15 kuliček
hřebíček5 kschilli papričky dle chutivoda3,5 l
ocet1 l
květák 6 ks, sůl 160 - 180 g sůl, cukr 220 g, hořčičná semínka 2 lžíce, kuličky pepře 1 lžíce, nové koření 15 kuliček, hřebíček 5 ks, chilli papričky dle chuti, voda 3,5 l, ocet 1 l

Příprava

Dneska jsem narazila v Lidlu na krásné velké květáky za dvacku. Myslím, že za nižší cenu už se jich nedočkáme. A jelikož milujeme sladkokyselý květák, nebylo co řešit. Do košíku jich putovalo rovnou šest a je z nich 17 sklenic. Někdy sterilovaný květák časem trošku změní barvu, malinko zrůžoví, ale určitě to není na škodu. Co to způsobuje, fakt netuším...zřejmě nějaká chemická reakce a chemie mě nikdy nebavila. Jo a ještě jedna věc. Poláci tvrdí, že je to nejlepší věc na ranní kocovinu.

Květák omyjeme, zbavíme listů a rozebereme na růžice. Větší překrájíme klidně na čtvrtiny. Skládáme je raději košťálky dovnitř, půjde nám to tak lépe. Zalijeme lákem a uzavřeme pevně víčky. Sterilujeme 25 minut při 85-90°C .

2016-07-18 Ostatní

Poznámka

Můžete použít i DEKO a svařit podle nálevu.

Autor:

Počet porcí
17
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI