Sterilovaná řepa se zelím a křenem

zpět
Sterilovaná řepa se zelím a křenem
Ingredience:
červená řepa1,5 kgbílé zelí1,5 kgcibule30 g
křencca 80 - 100 g
Nálev:
voda1 locet250 - 300 mlsůl2,5 lžíce
cukr250 - 300 g
červená řepa 1,5 kg, bílé zelí 1,5 kg, cibule 30 g, křen cca 80 - 100 g, voda 1 l, ocet 250 - 300 ml, sůl 2,5 lžíce, cukr 250 - 300 g

Příprava

Zásoby na zimu musí být, takže vytáhnout řepu ze záhonu, nakrouhat zelí, nakrájet cibuli a nastrouhat křen. Připravit veeelký hrnec a můžete začít. Předpokládám, že ocet, cukr a sůl doma máte vždy.

Syrovou řepu zbavte slupky a nahrubo nastrouhejte, případně použijte robota. Zelí nakrájejte najemno, cibuli na kostičky a křen najemno nastrouhejte.
Ve velkém hrnci, kam se vám vše vejde najednou, svařte nálev a přidejte veškerou zeleninu. Promíchejte a nechte 5 minut provařit. Případně dochuťte podle potřeby.
Směsí naplňte sklenice, uzavřete víčky a sterilujte 20 minut při 80°C. 

2018-10-10 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI