Ingredience: | |||||
červená řepa | 1,5 kg | bílé zelí | 1,5 kg | cibule | 30 g |
křen | cca 80 - 100 g | ||||
Nálev: | |||||
voda | 1 l | ocet | 250 - 300 ml | sůl | 2,5 lžíce |
cukr | 250 - 300 g |
Zásoby na zimu musí být, takže vytáhnout řepu ze záhonu, nakrouhat zelí, nakrájet cibuli a nastrouhat křen. Připravit veeelký hrnec a můžete začít. Předpokládám, že ocet, cukr a sůl doma máte vždy.
Syrovou řepu zbavte slupky a nahrubo nastrouhejte, případně použijte robota. Zelí nakrájejte najemno, cibuli na kostičky a křen najemno nastrouhejte.
Ve velkém hrnci, kam se vám vše vejde najednou, svařte nálev a přidejte veškerou zeleninu. Promíchejte a nechte 5 minut provařit. Případně dochuťte podle potřeby.
Směsí naplňte sklenice, uzavřete víčky a sterilujte 20 minut při 80°C.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI