Sterilované papriky plněné kysaným zelím zpět

Ingredience:
bílé papriky dle potřebykysané zelí dle potřebycibule dle potřeby
bobkový list dle chuticelý pepř dle chutihořčičné semínko dle chuti
rostlinný olej dle potřeby
Nálev na 16 sklenic 0,7l:
voda3,75 locet1,25 lcukr370 g
sůl150 gsacharin (cukerín)25 tablet
bílé papriky dle potřeby, kysané zelí dle potřeby, cibule dle potřeby, bobkový list dle chuti, celý pepř dle chuti, hořčičné semínko dle chuti, rostlinný olej dle potřeby, voda 3,75 l, ocet 1,25 l, cukr 370 g, sůl 150 g, sacharin (cukerín) 25 tablet

Příprava

Sezóna zeleniny na zahradě je v plném proudu, tak poctivě všechno všemožně uchovávám do mrazáku a zavařuju. Na blogu už mám delší dobu recept na papriky plněné čerstvým zelím s křenem, ale dělávám i tyhle plněné zelím kysaným. V Maďarsku se kysaným zelím plní o okurky a papriky samozřejmě taky. Používám lák jako na sladkokyselé okurky, případně svařím Deku, ale dávám víc cukru, protože s kysaným zelím je to o něco kyselejší, než když zavařujete s čerstvým.

Nálev svařte a nechte vychladnout. 

Cibuli pokrájejte na půlkolečka, paprikám vykrojte stopku a vyčistěte od semen a bílých žeber. Naplňte zelím a vyskládejte do sklenic. Prokládejte cibulí, přidejte na každou sklenici 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, půl KL hořčičného semínka a zalijte zchladlým nálevem. Nakonec zakápněte olejem, důkladně uzavřete víčkem.

Sterilujte 20 minut při 80°C. 

2019-09-03 Ostatní

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI