Sušená rajčátka v olivovém oleji zpět

Ingredience( množství na cca 1,5l celkového objemu sklenic):
rajčátka té nejvyšší kvality zralosti2 kgtymián, oregano nebo rozmarýn pár snítekčesnek10 stroužků
bílý vinný ocet4 lžícehořčičná semínka1 lžíceextra panenský bio olivový olejcca 500 ml
rajčátka té nejvyšší kvality zralosti 2 kg, tymián, oregano nebo rozmarýn pár snítek, česnek 10 stroužků, bílý vinný ocet 4 lžíce, hořčičná semínka 1 lžíce, extra panenský bio olivový olej cca 500 ml

Příprava

Sušená nakládaná rajčata jsou celkem drahá a já už vím proč. Je to totiž pracnější a zdlouhavější záležitost vyžadující samé kvalitní suroviny.

Rajčátka umyjeme a necháme na utěrce oschnout. Použijeme-li větší rajčata, rozpůlíme je a rozložíme na plata sušičky a usušíme. Rozdělíme je do čistých sklenic, přidáme snítky bylinek a semínka a plátky čerstvého česneku. Zalijeme směsí oleje a octa, uzavřeme dobře skleničky a skladujeme na chladnějším a suchém místě.

2017-09-12 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI