Vídeňské brambory zpět

Ingredience:
brambroy500 gslanina150 gvelká cibule1 ks
smetana na vaření100 mlzelená petrželka hrstkasůl špetka
máslo kousek
brambroy 500 g, slanina 150 g, velká cibule 1 ks, smetana na vaření 100 ml, zelená petrželka hrstka, sůl špetka, máslo kousek

Příprava

Zkuste obměnit a zlepšit klasické brambory. Přidejte smetanu, slaninu, cibuli a petrželku a zaručeně si na příloze pochutnáte víc, jako dříve.

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.
Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme orestovat slaninu, pak přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, přidáme malý kousek másla.
Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou. Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou.
Podáváme jako přílohu, ale klidně může být i jako hlavní chod, pokud někdo nevyžaduje maso.

2013-12-13 Ostatní

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI