Voňavé švestky v červeném víně zpět

Ingredience:
velké švestky500 gčervená cibule2 ksolivový olej trochu
červené víno250 mlčervený vinný ocet80 mltřtinový cukr60 g
kořicová kůra1 kousekkardamon2 hvězdičkyhřebíček3 ks
pepř5 kuličekkardamon2 zrnksůl1/2 lžičky
chilli vločky špetka
velké švestky 500 g, červená cibule 2 ks, olivový olej trochu, červené víno 250 ml, červený vinný ocet 80 ml, třtinový cukr 60 g, kořicová kůra 1 kousek, kardamon 2 hvězdičky, hřebíček 3 ks, pepř 5 kuliček, kardamon 2 zrnk, sůl 1/2 lžičky, chilli vločky špetka

Příprava

Tady jsem si dovolil, švestičky z naší zahrádky.... tuto větu si určitě naprostá většina z nás pamatuje. Aspoň u nás to tak teď vypadá. Sotva jsem zpracovala tu poslední tašku švestek, tak se objevila doma další. 
Jako pravá valaška bych je měla prohnat palírnou, ale tolik jich zase není. Koláč bych musela rozdat sousedům. Ještě že se dají švestky výborně upravit jako příloha k masu. Takové hovězí, nebo zvěřina si o to přímo říkají. Pokud vás přepadla šílená chuť na kus masa, nebo se chystáte grilovat, tak tuto extravagantní přílohu určitě vyzkoušejte.

Na olivovém oleji lehce orestujte cibuli nakrájenou na tenké nudličky, K opečené cibuli přidejte vypeckované švestky rozdělené na polovinu. Vše zasypte cukrem a nechte ho minutu karamelizovat. Poté švestky zalijte vínem a octem a přidejte koření. Celou směs vařte přibližně 10 minut, nesmíte je úplně rozvařit na kaši. 
Hotovou omáčku můžete podávat teplou i studenou. Pokud ji dáte do vzduchotěsné sklenice, tak vám v lednici vydrží i týden.

2015-08-07 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostgrilování
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI