"Dršťková" polévka z růžovek zpět

Ingredience:
oloupané klobouky růžovek dle potřebyvětší cibule1 kssádlo dle potřeby
hladká mouka3 lžícesladká a pálivá paprika1 lžícedrcený kmín špetka
majoránka dle chutičerstvě mletý pepř dle chutičesnek3 - 4 stroužky
vývar1,5 lsůl dle chuti
oloupané klobouky růžovek dle potřeby, větší cibule 1 ks, sádlo dle potřeby, hladká mouka 3 lžíce, sladká a pálivá paprika 1 lžíce, drcený kmín špetka, majoránka dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, česnek 3 - 4 stroužky, vývar 1,5 l, sůl dle chuti

Příprava

Dneska recept přímo z lesa. Tuhle polévku určitě spousta z vás zná, dělává se i z hlívy, z které je taky skvělá. Letos rostou růžovky, jak se říká, jako houby po dešti. No, ono to tak vlastně je. Počasí na houby jako dělané. Jsou jich plné lesy. Jenom pozor, nezaměnit za muchomůrku šedivku (i když ta není jedovatá, ale není prý příliš chutná) nebo jinou jedovatou muchomůrku!

Na sádle orestujeme cibuli, vmícháme mouku a upražíme jíšku. Přisypeme papriky, promícháme a zalijeme chladným vývarem. Jíšku dobře rozmícháme a necháme 15 minut provářet. Pak vhodíme nakrájené houby, kmín, sůl a pepř a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme rozemnutou majoránku, pokud máte čerstvou, posekejte ji, a rozdrcené stroužky česneku. Vaříme už jen posledních 5 minut. 

2016-06-30 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI