Asijská kuřecí polévka s kukuřicí zpět

Ingredience:
kuřecí prso1 ksbílek2 ksmléko2 lžíce
sterilovaná kukuřičná zrna1 plechovkamalá mrkev1 ksnastrouhaný čerstvý zázvor1/4 lžičky
škrob + 3 lžíce voda (škrobová pasta)2 lžícesvětlá sojová omáčka1 lžícevinný ocet1 lžička
silný drůbeží vývar1 ljarní cibulka2 kssůl špetka
kurkuma malinká špetka
kuřecí prso 1 ks, bílek 2 ks, mléko 2 lžíce, sterilovaná kukuřičná zrna 1 plechovka, malá mrkev 1 ks, nastrouhaný čerstvý zázvor 1/4 lžičky, škrob + 3 lžíce voda (škrobová pasta) 2 lžíce, světlá sojová omáčka 1 lžíce, vinný ocet 1 lžička, silný drůbeží vývar 1 l, jarní cibulka 2 ks, sůl špetka, kurkuma malinká špetka

Příprava

Obměnou této polévky je místo kuřecího masa, maso krabí.

Nejprve uvaříme doměkka kuřecí prso ve vývaru. Vyjmeme jej a vidličkou natrháme na tenké nudličky.
V misce vidličkou našleháme bílek do pěny, přilijeme mléko a škrobovou pastu a promícháme. Pak přidáme maso a zázvor, promícháme.
Vývar opět rozehřejeme do varu, přidáme kukuřici a na jemném struhadle nastrouhanou mrkev. Vmícháme obsah misky, přilijeme ocet a sójovou omáčku a cca 5 minut vaříme. Dochutíme a nakonec přisypeme nakrájené jarní cibulky. Už dále nevaříme.

2014-04-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI