Batátovo-cizrnová polévka s tymiánem zpět

Ingredience:
batáta1 kscizrna1 plechovkamrkev1 ks
petržel1 ksrajčata2 kssladká červená paprika kapie1/2 ks
česnek1 stroužektymián dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutismetana či zakysaná smetana dle potřebysladká paprika dle chuti
olivový olej dle potřeby
batáta 1 ks, cizrna 1 plechovka, mrkev 1 ks, petržel 1 ks, rajčata 2 ks, sladká červená paprika kapie 1/2 ks, česnek 1 stroužek, tymián dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, smetana či zakysaná smetana dle potřeby, sladká paprika dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Po pracovním víkendu se mi moc vařit nechce, není energie a spíše nás to láká ven, tak i dnešní polévka je velmi jednoduchá a rychlá.

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kusy, podlijeme vodou a dáme vařit. Přidáme 3/4 plechovky cizrny, tymián, stroužek česneku  vaříme vše do měkka. Zbytek cizrny dáme na malý pekáček, zaprášíme jemně paprikou, osolíme, zakápneme oliváčem a dáme na 10 minut péct do trouby. Až je zeleninka měkká, mixneme ji, přidáme smetanu, sůl a pepř dle chuti. Opečenou cizrnu podáváme s polévkou.

2017-05-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI