Ingredience: | |||||
větší brambora | 3 ks | vejce natvrdo | 3 ks | párek nebo klobáska | 1 ks |
větší mrkev | 1 ks | řapík celeru nebo kus bulvy | 2 ks | česnek | 2 stroužky |
majoránka | špetka | drcený kmín | špetka | máslo | kousek |
hladká mouka | trošku | sůl | špetka |
Bramboračka plná chutí....
Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájený řapíkatý celer (bulvový taktéž nastrouhaný). Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okmínujeme, osolíme a zalijeme vodou nebo vývarem (cca 1,5 litru). Když je zelenina téměř měkká (přibližně po 10ti minutách), přidáme na pánvi opečená kolečka párku, posekaná nebo nastrouhaná vejce, rozmačkaný česnek a majoránku.
V kastrůlku si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, necháme ji vychladnout a rozmícháme do polévky. Ještě cca 5 minut provaříme. Dochutíme a odstavíme. Nakonec vmícháme zelené bylinky (petrželku, libeček, pažitku).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI