Bramborová polévka s vejci a párkem zpět

Ingredience:
větší brambora3 ksvejce natvrdo3 kspárek nebo klobáska1 ks
větší mrkev1 ksřapík celeru nebo kus bulvy2 ksčesnek2 stroužky
majoránka špetkadrcený kmín špetkamáslo kousek
hladká mouka troškusůl špetka
větší brambora 3 ks, vejce natvrdo 3 ks, párek nebo klobáska 1 ks, větší mrkev 1 ks, řapík celeru nebo kus bulvy 2 ks, česnek 2 stroužky, majoránka špetka, drcený kmín špetka, máslo kousek, hladká mouka trošku, sůl špetka

Příprava

Bramboračka plná chutí....

Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájený řapíkatý celer (bulvový taktéž nastrouhaný). Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okmínujeme, osolíme a zalijeme vodou nebo vývarem (cca 1,5 litru). Když je zelenina téměř měkká (přibližně po 10ti minutách), přidáme na pánvi opečená kolečka párku, posekaná nebo nastrouhaná vejce, rozmačkaný česnek a majoránku.
V kastrůlku si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, necháme ji vychladnout a rozmícháme do polévky. Ještě cca 5 minut provaříme. Dochutíme a odstavíme. Nakonec vmícháme zelené bylinky (petrželku, libeček, pažitku).

2014-02-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI