Celerová polévka (krém) s jablkem a hořčicí zpět

Ingredience:
velká cibule nebo 2 menší1 ksolej nebo ghí/máslo2 lžícecelercca 500 g
horká voda nebo zeleninový vývar2,5 lvelké jablko1 kssůl dle chuti
pepř dle chutiostřejší hořčice (domácí hořčice)2 lžícerostlinná smetana200 ml
kousky uzeného tempehu nebo seitan dle chutihladkolistá petrželka dle chuti
velká cibule nebo 2 menší 1 ks, olej nebo ghí/máslo 2 lžíce, celer cca 500 g, horká voda nebo zeleninový vývar 2,5 l, velké jablko 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, ostřejší hořčice (domácí hořčice) 2 lžíce, rostlinná smetana 200 ml, kousky uzeného tempehu nebo seitan dle chuti, hladkolistá petrželka dle chuti

Příprava

Celer mám ráda, ale klasická samotná celerovka chuťově nijak zvlášť nenadchne. Tahle je s jablíčkem a domácí hořčicí. Dodají společně polévce šmrnc ve francouzském stylu! Trochu neobvyklé ale nebojte se toho. Je výtečná!

Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci necháme na oleji zesklovatět. Osolíme a přidáme nastrouhaný nebo na malé kousky nakrájený celer a jablko. Chvilku dusíme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Když je vše uvařené, je to chvilku, polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme hořčicí, pepřem a zjemníme smetanou. Podáváme s nudličkami tempehu nebo seitanu a s čerstvou natí petrželky.

2018-01-31 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI