Celerová polévka se slaninovými chipsy zpět

Ingredience:
celer1/2 bulvyvětší brambory4 ksčerstvý špenát2 hrsti
cibule1 ksplátky slaniny dle potřebymáslo kousek
hladká mouka1,5 lžícedrcený kmín špetkamuškátový oříšek špetka
vývar nebo voda1,5 lsůl dle chuti
celer 1/2 bulvy, větší brambory 4 ks, čerstvý špenát 2 hrsti, cibule 1 ks, plátky slaniny dle potřeby, máslo kousek, hladká mouka 1,5 lžíce, drcený kmín špetka, muškátový oříšek špetka, vývar nebo voda 1,5 l, sůl dle chuti

Příprava

Polévka je grunt, jak říkávala moje babička a u nás to platí taky, o to více v zimním období, kdy se jí nejen k obědu, ale i k večeři.  Už jsem mnohokrát psala o manželově lásce k polévkám, tak se tu nebudu dlouze rozepisovat. Tentokrát je na řadě jednoduchá, hustá celerová polévka plná brambor, špenátu a křupavých slaninových chipsů.

Cibuli nakrájíme najemno, brambory na kostičky a celer nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a upražíme cibulovou jíškou. Tu zalijeme studeným vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme. Pak přidáme celer, brambory, okořeníme kmínem a muškátovým oříškem a osolíme.
Na suché pánvi vypražíme plátky slaniny a necháme na papírové utěrce odstát přebytečný tuk.
Ke konci vaření do polévky vhodíme listy špenátu a už jen mírně povaříme, aby zavadnul.
Polévku podáváme s nalámanými kousky křupavé slaniny.

2015-11-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI